четвер, 17 листопада 2016 р.

                                               

          Сценарій до Дня Студента

«Від сесії до сесії живуть студенти весело!»

Місце проведення: актовий зал ВКПМ.
Дата та час проведення: 17 листопада 2016р.
Відповідальні за проведення: 
                   Воробйова Г.П., Задорожна М.І.
Інвентар: згідно номерів.
Оформлення сцени: надувні кульки, великий логотип , напис «Вітаємо із Днем студента».

Ведучий  Гадайчук Влад,  ведуча   Козак Анастасія.




Ведучий: Добрий день друзі- студенти та шановні викладачі!
Всім привіт, мої вітання!
Навіть тим, хто спить ще зрання.
День студента - класне свято
Різних вражень в нас багато:
"Енки", гульки і зальоти,
Часом спим, як в банці шпроти,
Ми ж студенти –
славний курс!
Все мотаємо на вус.
Час летить, як часу мало!
Швидко ми дорослі стали
Скоро
підемо у світ
Всім удачі! Всім привіт!!!

Ведуча:      Вітаємо усіх присутніх у залі,
а також відсутніх по дуже поважній причині
з Міжнародним днем студента
 Бажаємо багато веселощів,
 щасливих екзаменаційних білетів,
 відсутності “хвостів”,
присутності стипендій,
а також –  ніколи не сумувати,
студентських квитків не втрачати,
ім’я студента гордо носити
і найкращими традиціями дорожити!
Ведучий:  Студентські роки – найщасливіші в житті кожної людини. В них изріває перше кохання, поглиблюється пізнання світу, відбувається становлення особистості та обирається подальший шлях.
    Ведуча:  Зі студентської лави починається довга й наполеглива дорога пошуків, стверджень і досягнень у науці, мистецтві, культурі. Зі студентства формується українська національна еліта. 
    Ведучий: Слово для привітання студентського товариства  з професійним святом надається директору Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. Василя Юрійовича Шкрібляка, Гаврилюку Роману Миколайовичу.


  Ведуча: Отож,  від щирого серця вітаємо студентів! Залишайтеся наполегливими та цілеспрямованими. Самостверджуйтесь. І не втрачайте можливостей реалізувати себе в творчій  діяльності. 
    До наших привітань приєднується студентка І курсу Яна Савчук з  піснею "Коледж мій».  Зустрічайте…


  Ведучий: Студентство — особлива каста. Студенти з різних країн чудово знайдуть спільну мову один з одним, незважаючи на мовні бар'єри.
            Студентські традиції — як серйозні, так і кумедні — дуже схожі і в Києві, і в Сорбонні, і в Оксфорді. Навіть своє «персональне» свято — Міжнародний день студента, 17 листопада — студенти всього світу святкують саме в цей день.
   Ведуча: Пам'ятайте, що кожен день, кожну хвилину ви навчаєтеся. Знаходячи нові знання, ми стаємо розумнішими, духовно багатшими. Де б ви не були і що б ви не робили. Ми всі – студенти в цьому житті. 
    Ведучий:  У невеликому царстві, нашому государстві,
                  Жив собі один студент
                   І вчитися йому було не те щоб важко,
                  Але якось з навчанням у нього не склалось…
                  Чому? - послухайте, як це сталось… 



  Ведуча:  До наших привітань приєднались Владислав Костів та Евеліна Дорош.
      Студентська пора - найкращий час у житті людини, яка робить свої перші самостійні кроки. Це роки, присвячені пошукам істини, творчості, прагненню досконалості, неповторні миті становлення особистості. 
   Ведучий:  Нам хочеться сподіватися, що в цей день студенти всього світу, об'єднаються і зітруть всі відмінності між кольором шкіри, мовою і традиціями, а на всій нашій неосяжній планеті цього дня святкуватимуть і радітимуть представники однієї національності під назвою «студенти».
    Ведуча: наступна композиція  «Пісенька студента» прозвучить у виконанні  Максима Романа, зустрічаємо…


  Ведучий:Так хто ж це такий - студент? Чим він відрізняється від інших людей?  
    Ведуча: З цього приводу можна прочитати у вікіпедіїСтудент (від лат. studens - той, хто наполегливо працює, займається) - учень вищого навчального закладу. 
      Ведучий: Справжній студент може пишатися своєю ерудицією. Така людина, навіть якщо їй трапляється запитання, на яке вона не знає відповіді, з гідністю може вийти із ситуації, що склалася. Студент кмітливий.  Завжди готовий відстояти свою точку зору, вміє розставити  пріоритети. 
    Ведуча: Для вас шановні присутні зі словами привітання від справжнього творчого студента Миколи Конечного, прозвучить авторська  композиція, Зустрічаємо…


         Ведуча: Представники студентства примудряються на мізерну стипендію жити з розмахом. Відпочивати, коли всі працюють, і працювати, коли всі відпочивають. 
         Ведучий   Студенти це особливі люди.
                  Крім того що вони посилено ходять на пари і гризуть граніт
                  науки вони мають ряд особливостей:
·        Вони зажди умудряються поснідати-пообідати-повечеряти за 1 грн.,
·         погуляти за «три»,  
·        здати сесію маючи купу «хвостів».
Але попри те, що студента завжди можна помітити в шаленому натовпі звичайних пересічних людей... все ж таки 17 листопада цей особливий народ гуляє від душі,  бо то є їхній день - День Студента.
Ведуча:  з нагоди цього свята, для вас прозвучить пісня   «Фелічита» у виконанні  дуету  Яни Савчук та Максима Романа. Зустрічайте…


        Ведуча: Сьогоднішній День студента є символічним об'єднанням студентів всіх напрямів і всіх навчальних закладів! А зараз, до Вашої уваги гість нашого вечора, з Сполучених Штатів Америки, м. Лас-Вегас, Ніколас Нові. Зустрічаємо….

    Ведуча:  Студенти цього дня традиційно веселяться, забувши про майбутню сесію, заліки і «хвости».
  Ведучий:  Без уваги не залишаються ні клуби, ні дискотеки, ні навіть посиденьки в гуртожитку.  Ех, гуляй, брате студенте, веселися і святкуй!
  Ведуча: Як в українських, так і в іноземних студентів є свої особливі традицій святкування. Цей знаменний день був, є і залишиться одним з найулюбленіших для  всіх студентів, по всьому світу. 
   Ведучий:  «Поклади свої знання ближче до серця свого і подалі від очей екзаменаторів твоїх». Ця міжнародна студентська мудрість, стосовно шпаргалок, особливо актуальна для студентів. Шпаргалки (у перекладі з польської «непотрібні папірці») з’явилися, як бачимо, разом зі студентами.
   Ведуча: Кажуть, якщо сам робиш шпаргалку – то вона навіть корисна, тому що мимоволі змушує повторювати пройдене. Різні викладачі по-різному ставляться до шпаргалок,  в деяких закладах, захоплений «на місці злочину»тобто із шпаргалкою на іспиті, студент підлягав негайному відрахуванню.
     Ведучий: А як у нас відбувається дійство із шпаргалками зараз подивимося
(сценка)


 Ведуча: Для нашого українського студентського братерства характерна  прикмета:  «Як би День студента не почався, він однаково закінчиться так само як і минулого разу!» 
   Ведучий: У такий день навіть старезні анекдоти і байки зі студентського життя набувають новизни й актуальності. Співати, танцювати, писати всякі римовані й неримовані твори на вільну   тему студентство завжди любило, і День студента - саме той день, коли  можна розкрити у собі нові таланти. 
Отож, до Вашої уваги Дмитро Бучацький з композицією «Мелодія для скрипки». 
   Ведуча: Впродовж довгих років існування студентства склалися  певні заповіді гарного та поганого студента.  Зустрічайте…



    Ведучий:  І головне: Перевіряйте оцінку, поставлену за здану вами роботу, не відходячи від викладача. Якщо оцінка вам не сподобалася, вимагайте заміни її на більш доброякісну, або права перепису роботи. І пам’ятайте: студент завжди правий!! Особливо в День студента!
  Ведуча: А зараз запрошуємо 4 х студенти із залу, (бажано по представнику 1,2,3 та 4 курсу)  для участі у конкурсі, який називається  «10 аргументів, чому наш студент кращий».  (Учасники виходять на сцену під музику)
  Ведучий:  Завдання такепо черзі кожному учаснику надається можливість назвати 10аргументів, чому студенти у нашому навчальному закладі, або ж в усій країні кращі ніж інші.
  Ведуча:   А наскільки розумними і дотепними будуть відповіді ми почуємо орієнтуючись на оплески із залу. 
   Ведучий:  Отже,  розпочинаємо наш конкурс  і слово надається представнику 4 курсу, так як він у нашому закладі має більше досвіду. Підтримаємо наших конкурсантів оплесками.


  Ведуча: Дякуємо учасникам за такі пізнання в області студентства. Аплодуємо всім учасникам. Бо сьогодні вони всі переможці – бо вони студенти!!!
  Ведучий: А до наших привітань приєднуються студенти та викладачі, і для Вас у виконанні Олександри Колинської та Марини Задорожної  прозвучить пісня  «Коледж», зустрічаємо…  


  Ведуча: На цьому наш святковий вечір завершено. Зі святом Вас дорогі студенти.  Дякуємо за увагу. 



Немає коментарів:

Дописати коментар