понеділок, 10 жовтня 2016 р.

Мистецькими стежками

   20 жовтня 2016 року студенти та викладачі відділу «Дизайн Середовища»відвідали м. Івано-Франківськ.
Ця поїздка була відзначена цікавими людьми та враженнями від побаченого.
Студенти відвідали Інститут мистецтв при Прикарпатському університеті ім. В. Стефаника, Краєзнавчий музей (ратушу), виставковий зал спілки художників, драмтеатр ім. І. Франка, музей Прикарпаття та виставкову залу «Бастіон».
 Левову частку екскурсії було відведено Інституту мистецтв.
 Необхідно зазначити, що Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника – перший університет класичного зразка, відкритий 26 серпня 1992 року у річницю незалежності України, Указом Президента на базі Івано-Франківського державного педагогічного інституту, заснованого у 1940 році.
За плечима навчального закладу вже були п’ятдесят років його попередника і фундатора – Iвано-Франківського педагогічного інституту.
Одним із цікавих, серед багатьох інститутів, які об’єднує Прикарпатський університет, є Інститут мистецтв.
Кафедра декоративно-прикладного мистецтва і етнодизайну веде підготовку фахівців за напрямом - «Декоративно-прикладне мистецтво» (IV рівень акредитації) зі спеціалізаціями:
«Етнодизайн одягу і художніх виробів (аксесуарів)»,
«Етнодизайн предметного середовища і художніх виробів» - сакральне та ювелірне мистецтво, художнє ковальство, різьба по дереву, художня шкіра, кераміка, текстиль: ткацтво, батик, гобелен, вишивка.
Кваліфікація випускників кафедри - «Художник-дизайнер. Викладач».
Кафедра має широкі наукові зв’язки з провідними вищими навчальними мистецькими закладами України та Польщі, зокрема Інститутом мистецтв Кошалінської політехніки (Республіка Польща).
Таку інформацію повідомив для студентів Вижницького коледжу Богдан Тимків і провів цікаву та захопливу екскурсію демонструючи роботи викладачів на постійно діючій виставці холу «Арени»  та безпосередньо в стінах навчального закладу. 
Хотілось би відзначити те, що експозиція виставки Інституту мистецтв залишила приємні враження від побаченого та почутого.
Студенти оглянули навчальні аудиторії та майстерні, з якими нас люб’язно ознайомив Василь Корпанюк, мали можливість оглянути кращі роботи та спостерігати як працюють студенти в майстерні ковальства та ювелірного мистецтва.
Студенти з захопленням слухали досвідченого  діяча мистецтв, з цікавістю розглядали студентські роботи та робили свої висновки.
         На завершення хотілось би подякувати Тимківу Б.М., Корпанюку В.В., а також викладачам Інституту, які сприяли проведенню екскурсії, охоче розповідали, ділились досвідом і знайомили з навчальним закладом.
Під час поїздки безпосередньо були відвідані музей Прикарпаття, де експонувалось малярство Валерія Дувірака та багато інших робіт, що вражають своєю величчю.
         Виставкова зала «Бастіон» є сучасним мистецьким осередком, який вражає простором та мистецьким смаком. Дитячі роботи з малярства та фотографії, які експонувались на виставці доносили до глядача красу та велич природи. Розкривали задум автора у фотографіях та спонукали на роздуми  про те, що мистецтво все таки вічне, захопливе та цікаве у своєму виразі.
В цілому від побаченого та почутого залишається приємний осад спогадів і роздумів.
І на завершення хотілось би  висловити подяку студентам відділу «Дизайн середовища» за співпрацю, культуру поведінки та організованість.

                                                                                                                                                                 Г.П. Воробйова,
голова циклової комісії «Дизайн середовища» 





















Немає коментарів:

Дописати коментар